We zijn weer vertrokken. Na twee weken geen weekmenu’s te hebben gemaakt pik ik de draad terug op. Het is schoolvakantie en ik ben gelukkig ook vrij. Veel verschil maakt het in het weekmenu deze keer niet omdat we gewoon thuis blijven en geen activiteiten buitenshuis hebben gepland.
Maandag – Stoofvlees met rijst en boontjes
Sommigen zullen misschien verbaasd zijn van deze combinatie, maar eigenlijk is het een prima combinatie. Net zoals wij soms rijst met vol-au-vent eten.
We hebben de gewoonte om altijd voor bruine rijst te kiezen. Die verzadigd beter en heeft wat meer bite dan witte rijst. De kindjes vinden trouwens die bruine rijst prima en zijn het ook gewoon om het te eten.
Dinsdag – Macaroni met kaas en hesp (en erwtjes)
Dinsdag is er weinig tijd om te koken en dan staat de macaroni met kaas snel op tafel. Deze keer niet mijn gezonde variant op macaroni met kaas en hesp, maar de klassieke bereidingswijze.
Een tijdje geleden kreeg ik van iemand de tip om erwtjes toe te voegen aan de macaroni. Misschien maak ik deze nog wel apart klaar en dan kan ieder naar believen de erwtjes op zijn bord doen. Een andere optie is dat ik die dag zeker soep voorzie zodat we alsnog onze groentjes binnen hebben.
Woensdag – Gekookte aardappelen met kip, broccoli en paprika
De naam van het gerecht is volgens mij duidelijk. Het gebeurt wel vaker dat ik 2 verschillende soorten groenten voorzie. Zo hebben de kindjes keuze tussen twee groenten waardoor ze ook sneller geneigd zijn om die te eten. Voor mezelf geeft dat meer smaak aan het eten.
Donderdag – Wortelpuree met spek
De wortelpuree bestaat uit 1/3 aardappelen en 2/3 wortelen. Kindjes zijn fan van groentepuree (zoals veel kindjes vermoed ik) en door de verhouding aardappelen/groenten zou te doen krijgen ze hun portie groentjes die dag gemakkelijk op.
Vrijdag – Aardappelen in de oven met gebakken kip en asperges
Gezien we zaterdag uit eten gaan, deze week geen frietjes maar gebakken aardappelen in de oven. De aardappelen schil ik en snij ik in kleine blokjes. Die gaan in een vershoudzakje waarbij ik 1 eetlepel olie en kruiden toevoeg. De aardappelen gaan op een bakplaat met bakpapier en ongeveer een 20 tal minuutjes de hete-luchtoven in op 180°C. Daarbij een gebakken kip van de kraam en gestoofde asperges.
Zaterdag – uit eten
We gaan met vrienden eten in een hamburgerrestaurant. Ik heb het niet over een macdonalds of de quick, maar over eskobar. Ik ben alvast benieuwd!
Zondag – Bloemkoolsoep met boterhammen
Bloemkoolsoep maakte ik tot voor kort enkel met bloemkool, bouillonblokje en wat peper. Eenvoudig, lekker maar soms is een extra touch fijn. Sandra Bekkari geeft vaak die extra touch aan haar recepten. Dus ik ben benieuwd wat de limoensap en noten aan meerwaarde gaan hebben bij de bloemkoolsoep.
Leave A Reply