In januari heb ik gemerkt dat het opstellen van een weekmenu een enorme meerwaarde is om een gezond eetpatroon aan te houden, het werkte tijdsbesparend en bezorgde mij minder nadenkwerk. Nochtans verschenen er afgelopen twee weken geen weekmenu’s op de blog. Ik vergat ze niet online te plaatsen, maar ik had er gewoon geen gemaakt. Daar heb ik geen uitvlucht voor, maar wel een goede reden en daar vertel ik je graag al iets meer over.
De voorraadkast
De voorraadkast met droge producten beperkt zich tot 1 kastje in de keuken. De producten in deze kast rouleren voldoende en dit systeem kan ik dus gewoon aanhouden.
De diepvries
Wij hebben een grote diepvries in huis die altijd lekker vol zit. We hebben zo een koelkastmodel met van die lades en elke lade had in de loop van de tijd zijn eigen inhoud gekregen
- 1e lade – wat restjes brood, schijfjes citroen, een coldpack,…
- 2e lade – kant en klare dingen zoals soep, spaghettisaus, andere pastasauzen, restjes saus zoals currysaus, kleine porties fond, stoofvlees,…
- 3e lade – vlees en vis
- 4e lade (de XL lade) – diepvriesgroenten, die kocht ik zo kant en klaar ingevroren.
- 5e lade – genaamd ‘de rommelschuif’ bevat alles wat in de frietketel kan en soms pizza
- 6e lade (kleine lade) – diepvriesfruit en ijsjes
Deze manier van werken kwam echter niet goed meer overeen met hoe ik mijn weekmenu’s opstelde en het type gerechten dat ik wilde maken. Gevolg, vele dingen kregen een plaatsje in de diepvries, maar kwamen er niet meer uit. Het huidige systeem werkte dus niet meer en daar wilde ik snel verandering in brengen. Dus er moest zoveel mogelijk uit de diepvries worden opgegeten en het was tijd voor een nieuwe indeling van de diepvries.
Gemaakte gerechten
We hebben uiteraard niet uitsluitend uit de diepvries gegeten afgelopen twee weken. Elke dag trok ik de diepvries en koelkast open, keek ik welke ingrediënten ik kon samenvoegen en ging ik indien nodig wat bijhalen in de supermarkt. Volgende gerechten/tussendoortjes werden gemaakt:
- Gezonde variant op macaroni
- Broccoli-witloof soep met boterhammen
- Frietjes met stoofvlees (en een kaaskroket 🙂 )
- Wortelpuree met vis
- Spaghetti bolognese
- Meermaals aardappelen met een stukje vlees en groenten
- Infused water
Van zodra de nieuwe diepvries-indeling in werking is en werd goedgekeurd door mezelf geef ik een update.
Leave A Reply