De ovenschotel met aardappelschijfjes, zalm en groenten vraagt heel weinig voorbereiding en je hoeft er al helemaal geen keukenprinses voor te zijn. Je tovert op korte tijd een snelle, gezonde en lekkere maaltijd op tafel.
Voor dit recept gebruik in aardappelschijfjes uit het koelvak. Dat bespaart je tijd om aardappelen te schillen en de aardappelen uit de koeling bevatten nog altijd voldoende vitaminen. De broccoli neem ik vers omdat we dat lekkerder vinden, maar die kan prima uit de diepvries komen. Verse of diepvriesgroenten zijn qua voedingsstoffen evenwaardig.
De ingrediënten zijn voor twee volwassenen en twee kleuters, maar wel twee kleuters die best ruime porties eten.
Ingrediënten
- 500 gram aardappelschijfjes
- 1 broccoli
- 250 gram kerstomaatjes
- 4 zalmfilets
- kruiden naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier, zo vermijd je dat de aardappelen gaan plakken aan de bakplaat en een lastige afwas.
Leg hierop de aardappelschijfjes en besprenkel met een beetje olie (2 eetlepels is ruim voldoende).
Snijdt de roosjes van de broccoli en stoom ze een 4 tal minuutjes, ze garen verder in de oven. Ondertussen halveer je de kerstomaten.
Leg de broccoli en de tomaatjes op de aardappelschijfjes en hier bovenop de zalm.
Kruid het geheel en plaats een 20 tal minuten in de oven. De gaartijd kan afwijken wanneer je kiest voor zalmfilets uit de koeling of diepvries. Maar let er ook op dat je aardappelen zeker gaar zijn.
Variaties
Je kan natuurlijk bij deze ovenschotel ook andere groenten gebruiken, denk bijvoorbeeld aan groene asperges.
Leave A Reply