Zondag en dus tijd voor het weekmenu! Voor dit weekmenu heb ik vooral eigen ideeën gebruikt, maar ben ik ook eens gaan rondkijken op de website van ‘lekker en gezond’.
Maandag – Knolselderpuree met kip en gestoomde wortelen
De knolselderpuree maak ik door aardappelen en knolselderblokjes uit de diepvries samen gaar te koken (verhouding 50/50) en dan te pureren en bij te kruiden met zout en nootmuskaat. De kip wordt gewoon gebakken in de pan en de worteltjes in kleine stukjes en gestoomd in een kookpot met stoommandje.
Dinsdag – Ovenschotel met gehakt
Deze ovenschotel maakte ik al een week geleden toen ik nog wortelen en bloemkool overhad. Het gehakt heb ik opgebakken in een anti-kleefpan. Je kruidt het gehak gewoon naar smaak, peper en zout volstaat ook. Het gehakt gaat onderaan in de ovenschotel, daarom de gestoomde groenten en bovenaan een laagje aardappelpuree. Vlak voor ze in de oven gaat doe ik er nog een klein beetje geraspte kaas op.
Woensdag – Lasagne met ricotta en pesto
Ik had nog wat ricotta staan in de koelkast van met de feestdagen, dus die moest opgewerkt worden. Bij het zoeken naar een receptje kwam ik terecht op de website van Lekker en Simpel. Het recept vind je hier.
Donderdag – Ovenschotel met aardappelschijfjes, zalm, kerstomaatjes, groene asperges en broccoli
Deze kreeg ik een tijd geleden als tip van mijn zus. De voorbereidingstijd van het gerecht is zeer beperkt, het is een snel en gezond gerecht. Ideaal voor na een werkdag.
Vrijdag – Zelfgemaakte pizza
Zelf pizza maken is een gezonder alternatief dan eentje afhalen of uit de diepvriezer halen. De bodem kan je volkoren maken of er groenten in verwerken en in de topping kan je ook restjes verwerken van de vorige dagen.
Zaterdag – Wraps met kip en rauwkost
Hier zijn de kinderen enorme fan van wraps en pitabroodjes. We eten ze niet zo heel vaak zodat het een speciaal gerecht blijft en dan smaakt dat eens zo lekker.
Probeer te kiezen voor de volkoren varianten, al zijn deze niet in elke supermarkt beschikbaar. De kipfilet snij ik in reepjes en bak of grill ik in de pan. Daarbij deze keer rauwkost, maar het kan ook prima met warme groenten.
Zondag – Soep met brood
Een keer in het weekend nemen we een kom soep met boterhammen. Mathijs is zo gek van soep dat we deze niet overslagen.
Leave A Reply