Deze week had ik wat meer moeite met het opstellen van mijn weekmenu. De inspiratie ontbrak, had niet dadelijk zin in iets speciaals buiten de wortel- en pastinaakfrietjes, maar die kan ik jammer genoeg niet elke dag op tafel zetten. Dus ik ging op zoek naar recepten en deze week ook bewust naar een vegetarisch recept. Het weekend liet ik blanco omdat ik nog niet weet wat er dan op de planning komt.
Maandag – Knolselderpuree met gestoomde worteltjes en kip
Voor de worteltjes kies ik deze week van die kleine snackworteltjes. Je kan deze vinden in het koelvak. Ze zijn al geschild, dus het enige wat je nog moet doen is deze even stomen.
Dinsdag – Spaghetti bolognaise
Vandaag eten de kindjes bij oma, zoals vaak op dinsdag. De bolognaise saus is hier altijd verrijkt met extra groentjes en zit kant en klaar in onze diepvries. Ik kook erbij volkoren spaghetti en zo heb je snel een gezonde maaltijd op tafel staan.
Geen fan van volkoren spaghetti? Het gamma van Honig bevat vezelrijke pasta’s die de smaak hebben van witte pasta, maar er zitten zelfs meer vezels in dan in volkoren pasta. Ik heb deze helaas nog niet gevonden in de supermarkten in de buurt. Maar als iemand weet waar ik deze kan vinden hoor ik het graag!
Woensdag – Groenteballetjes in tomatensaus met aardappelpuree
Deze week wil ik graag een vegetarisch recept uitproberen. Als het op vegetarische recepten aankomt ben ik geen kei in het verzinnen van gerechten en ging ik op zoek op het internet. Verstopte groenten in de vorm van balletjes leken mij een goed kind- vriendelijk idee en die recepten waren in overvloed te vinden. Uiteindelijk koos ik voor het recept van ‘de chicks’, ik ben alvast benieuwd!
De tomaten saus maak ik door een blik tomatenstukjes te laten pruttelen. Hierbij voeg ik nog kleine stukjes worteltjes. Om het gerecht compleet te maken aardappelpuree erbij. Zo is het op en top een kindvriendelijk gerecht!
Donderdag – Luikse salade
Onze Luikse salade maken we door een beetje ajuin op te stoven (in 1 eetlepel bereidingsvet) samen met de boontjes. Ondertussen bak ik spekblokjes in een antikleefpan zodat ik geen vetstof nodig heb en maak ik hardgekookte eitjes. De aardappelen heb ik de dag ervoor extra mee gekookt. Dat bespaart me vandaag werk en tijd. Als de ingrediënten gebakken of gaar zijn worden ze allen samen gevoegd en gemengd.
Vrijdag – Wortel pastinaakfrietjes met gebakken kip
Sinds ik de wortel pastinaakfrietjes in de diepvriezer heb zitten kan ik niet wachten om ze opnieuw in de oven te steken. Deze konden dan ook niet ontbreken deze week op het menu.
Zaterdag & Zondag – Blanco
Ik laat deze week het weekend blanco omdat we nog niet goed weten hoe de planning eruit zal zien voor volgend weekend. Opties zijn restjes van donderdag en vrijdag, de croques of soep uit de vriezer, er liggen nog afbakbroodjes in de kast of we eten gewoon lekker buitenshuis.
Leave A Reply