Hopelijk viel het vorige weekmenu in de smaak, want er staat een tweede klaar. In dit weekmenu vind je 5 warme maaltijden terug en 2 lunchgerechten. Het weekmenu is opgebouwd uit eigen inspiratie en ik heb geen vaste recepten voor deze gerechten omdat ze zichzelf wel uitwijzen. Enkel voor de macaroni verwijs ik je door naar het recept zodat je een idee hebt hoe je hieraan moet beginnen.
Maandag – Gekookte aardappelen met bloemkool en steak
Een eenvoudig gerecht vandaag op het menu. Gekookte aardappelen, gestoomde bloemkool en een lekkere steak. Soms moet het niet meer zijn. Het zou kunnen dat ik hier nog een magere vleesjus bij maak of wat bloemkoolsaus, maar dat beslis ik meestal pas last minute. Voor sausjes heb ik altijd wel wat ingrediënten in huis.
Dinsdag – Wortelpuree met vis
Vandaag had ik graag een gerechtje dat snel klaar is. De wortelpuree maak ik alvast de dag ervoor. Verhouding aardappelen/wortelen doe ik 1/3 op 2/3. De vis komt uit de diepvries en stoom ik in het stoommandje.
Woensdag – Gezonde variant op macaroni met kaas en hesp
Ik ben een grote fan van macaroni met kaas en hesp, maar het gerecht heeft hier thuis een upgrade gekregen zodat het een volwaardigere samenstelling heeft.
Donderdag – Zelfgemaakte nasi met kip en wokgroenten
Om de nasi te maken gebruik ik simpelweg een zakje nasi kruiden onder mijn bruine rijst. Je kan ze van verschillende merken vinden in de supermarkt. De wok-groenten snij ik niet zelf, maar koop ze in een zakje uit de koeling die zijn ook gewoon vers en hebben niet meer vitaminen verloren dan de niet voorgesneden.
Vrijdag – Verse frietjes met gebraden kip en rauwkost
De gebraden kip haal ik van de kippenkraam die wekelijks zijn plekje heeft bij ons in de buurt. De gebraden kip gecombineerd met verse frietjes is hier een topper en natuurlijk voorzie ik hierbij een portie groenten.
Zaterdag – Soep met volkorenbrood en magere kaas
Een lekkere groentesoep met een boterham, dat smaakt hier altijd in het weekend tijdens de koudere periodes in het jaar. Ik kies bewust voor een magere (of halfvolle) kaas omdat deze minder vet bevatten en dus beter zijn voor de lijn, maar ook voor de gezondheid van hart- en bloedvaten. Je kan het vergelijken met het gebruiken van magere, halfvolle of volle melk.
Zondag – Omelet met bacon reepjes en groenten
We hebben momenteel vier eigen kippen en dus met periodes een grote aanvoer van lekkere verse eitjes. Je kan bij je omelet groenten naar keuze toevoegen. Zelf ben ik enorme fan van champignons, maar je kan evenzeer courgetteschijfjes, tomaat, ui en prei er aan toevoegen. In de plaats van spek kies ik voor bacon reepjes omdat ze mager zijn en toch nog altijd goed smaken.
Comment
Je maakt werk van je menukaart.