Zondag, de dag van een nieuw Katrienkribbelt weekmenu. Deze week opnieuw verschillende gerechten die nog niet eerder zijn gepasseerd dit jaar. Hopelijk kan ik je opnieuw inspireren deze week.
Maandag – Kip met gestoomde groenten en zelfgemaakte pommes duchesse.
Vandaag is het jaarmarkt in onze gemeente. Het is hier enorm ingeburgerd dat je dan een vrije dag neemt op je werk. In de voormiddag gaan we dan ook naar de jaarmarkt en de kermis samen met de kindjes.
De kip die ga ik deze keer garen in de oven. De gestoomde groenten zijn een mengeling van verschillende soorten groenten. Daarbij dan zelfgemaakte pommes duchesses. In die pommes duchesse zou ik graag extra groenten verstoppen. Ik heb het nog nooit eerder geprobeerd, dus ik laat jullie snel weten hoe deze in de smaak vallen.
Dinsdag – Courgetti met bolognaisesaus
De courgetten slierten kan je zelf maken, maar je kan ze ook kant en klaar kopen in de winkel.
Woensdag – Erwtensoep met zelfgemaakte croutons
De croutons maak ik door brood te roosteren in de broodrooster en vervolgens in blokjes te snijden.
Donderdag – Ovenschotel met vis en doperwten
Voor donderdag was ik op zoek naar een ovenschotel die ik nog niet eerder had gemaakt en liefst eentje met vis. Omdat de verhouding groenten en koolhydraten hier omgekeerd zijn in het recept ga ik wel een dubbele portie groenten gebruiken in het recept. Daarnaast eten we ook soep voor de maaltijd om de groenteportie nog extra te vergroten.
Vrijdag – Ovenaardappelen met gebraden kip en rauwkost
Zaterdag – Panini’s met tomaat, ruccola en mozzarella
Zondag – Groentesoep met boterhammen en kaas
Leave A Reply