We hebben een drukke, maar leuke week voor de boeg. Het zal dus een uitdaging zijn om gezonde maaltijden op tafel te toveren. Maar door mijn weekmenu toch op te stellen en morgen alvast de ingrediënten in huis te halen zal het makkelijker zijn om het weekmenu te volgen.
Maandag – Tagliatelle met zalm en preisaus
Prei en vis is altijd een goede combinatie. De preisaus zal een klein experiment worden. Het idee is om de prei op te stoven in een beetje vetstof. Vloeiende bloem toevoegen om de saus wat dikker te krijgen en dan aan te lengen met melk.
Wij eten altijd gestoomde zalm met wat dille en zout om te kruiden. Een andere (lekkere) optie is om te kiezen voor gerookte zalm.
Dinsdag – Maaltijdsalade met kip
Deze kan ik maandag al klaarmaken. Het zal een vrij eenvoudige salade worden: sla, wortelen, kerstomaatjes, komkommer, hardgekookt eitje en gebakken kip. Daarbij wat croutons en die maak ik door brood goed te roosteren en in kleine blokjes te snijden. Ideaal om wat ouder brood op te werken.
Woensdag – Ovenaardappelen met krokante kip en wortelen & erwtjes
Normaal heb ik de gewoonte om schnitzels hierbij te maken. Maar kwestie van wat andere gerechtjes te proberen maak ik deze week de krokante kip in de oven van Lekker&Simpel. De wortelen & erwtjes stoom ik gaar.
Donderdag – Wortelpuree met spek
De temperaturen beginnen al wat te stijgen, de lente is duidelijk in aantocht. Dus nog even een winters gerechtje in het weekmenu.
Vrijdag – Blanco
Een blanco dagje in het weekmenu. Dat geeft ruimte om restjesdag in te lassen als er te veel overblijft. Maar natuurlijk ook om de ‘vrijheid’ te behouden voor plotse goestinkskes nog snel even op het weekmenu te plannen.
Zaterdag – Vegetarische wraps
Zondag – Soep met boterhammen
Leave A Reply