Eén van mijn goede voornemens is zoals elk jaar gezonde en lekkere maaltijden op tafel toveren. Makkelijk is dat niet altijd sinds we kindjes hebben. Te druk of geen zin om te koken zijn al snel redenen om naar een snelle en makkelijke maaltijd te grijpen.
Dit jaar wil ik daar dus (opnieuw) verandering in brengen. Om te vermijden dat ik last minute moet kiezen wat we gaan eten en dat ik niet de juiste ingrediënten in huis heb, wil ik graag weekmenu’s maken. Dat deed ik vorig jaar ook al af en toe, maar er waren weken bij dat er geen nieuw weekmenu tegen het prikbord verscheen. Die weken merkte ik dat het lastiger was om gezonde maaltijden op tafel te zetten.
De eerste week van het jaar was al dadelijk een ‘speciale’ week om te starten. Maandag was het 1 januari en moesten we een aantal familiebezoekjes doen. Het was dan ook handig dat er nog overschot was van oudejaarsavond zodat ik op de eerste dag van het nieuwe jaar niet moest koken. De maaltijden zijn deze week bewust simpel gehouden omdat we wel een aantal lichtere maaltijden konden gebruiken na al die feestmaaltijden en omdat er nog een aantal activiteiten op de planning stonden.
Maandag
Cannelloni met spinazie en ricotta
Cannelloni met gehakt en ricotta
Twee verschillende soorten pasta’s vandaag. Er was namelijk nog heel wat over van oudejaarsavond.
Dinsdag
Gekookte aardappelen met kip en gestoomde boontjes
Woensdag
Puree met broccoli en kabeljauwhaasje
Donderdag
Rijst met zelfgemaakte currysaus, wokgroentjes en kippenblokjes
Vrijdag
Aardappelen uit de oven met asperges en steak
Zaterdag
Middag: Eten bij moeke & vake, doen we bijna elke week, maar niet op een vast moment
Avond: verse soep met boterhammen
Zondag
Middag: Croque bolognaise met rauwkost
Avond: Eten bij oma & opa, doen we trouwens bijna altijd op zondag
Leave A Reply