Annabelle is altijd erg behulpzaam in de keuken. Van zodra ze merkt dat ik begin aan het eten of zelfs nog maar de keuken in ga roept ze ‘ik helpen!’. Het keukentrapje wordt over de grond geschuurd en strategisch aan het keukenblad geplaatst.
Nu Annabelle nog maar slechts af en toe dutjes doet maken we af en toe in de namiddag even tijd om zelf cupcakes te bakken. Mathijs gaat zijn bed in en wij duiken de keuken in.
De laatste keer nam ik me voor om haar zo veel mogelijk zelf te laten doen. Want van zelf doen leer je het meeste. Annabelle mocht alles zelf afwegen op de weegschaal en bij een luide ‘stop!’ of ‘wooooow!’ van mij wist ze dat ze voldoende in haar kom had afgemeten.
Ook het openbreken van de eitjes lukte prima. Dat had ze mij ook al vaak genoeg zien doen in de keuken. Met het mixen van het beslag heb ik even geassisteerd om een bezoekje aan de dokter te vermijden en vervolgens konden de cupcakes gevuld worden en kregen ze een topping.
Het recept voor de cupcakes is gewoon dat van een 4/4 cake. Maar ik geef je nog snel even het recept mee.
Ingrediënten
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram suiker
- 200 gram margarine
- 4 eitjes
Bereidingswijze
Eerlijk? Ik weeg alles samen af in 1 kom en zet de mixer er in. Geen margarine smelten of eiwit opkloppen. De cakejes zijn iets minder luchtig, maar daarom niet minder lekker.
Leave A Reply