• Home
  • Kids
  • Activiteiten
    • Binnen
    • Buiten
    • Reizen
    • Uitstapjes
    • Koken met kids
  • Lifestyle
    • Gezond eten
    • Sporten
  • De moestuin
  • DIY
    • Haken
    • Bakken
    • Downloads
  • Contact
  • Home
  • Kids
  • Activiteiten
    • Binnen
    • Buiten
    • Reizen
    • Uitstapjes
    • Koken met kids
  • Lifestyle
    • Gezond eten
    • Sporten
  • De moestuin
  • DIY
    • Haken
    • Bakken
    • Downloads
  • Contact

Maak je eigen nummer of letter cake

3 augustus 2019

Ik bak enorm graag taarten ed. en omdat we niet al te vaak gelegenheden hebben doe ik dat ook heel graag voor anderen. Voor de eerste verjaardag van mijn metekindje maakte ik een nummercake. Hieronder vertel ik je even hoe ik dat deed.

Ingrediënten

Voor de koek

  • 300 gram bloem
  • 25 gram suiker
  • 50 gram poedersuiker
  • 200 gram harde boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snuifje zout

Voor de crème

  • 500 gram mascarpone
  • 500 ml slagroom 40% vet
  • 200 gram bloemsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker

Toppings

Ik gebruikte aardbeien, frambozen, lea (de witte leo), roze kitkat, bolletjes witte chocolade. Maar afhankelijk van de kleur die je wil zal je andere toppings moeten gebruiken. Denk ook aan eetbare bloemen, macarons, merengue,…

Bereidingswijze

De cake

  • Meng de bloem, boter, suiker en het zout totdat het kruimelt
  • Voeg dan het ei en de vanillesuiker toe
  • Leg het deeg 1 u in de koelkast
  • Rol het deeg uit totdat het ongeveer 2a3 mm dik is
  • Snij twee keer het cijfer dat je nodig hebt uit. Ik printte hiervoor een kleurplaat van cijfer 1 uit op een A4 blad. Groter kan natuurlijk ook.
  • Leg opnieuw een half uurtje in de koelkast.
  • Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C totdat de koek licht bruin kleurt. Bij mij duurde dat ongeveer 20 min, maar het hangt af van de dikte van de koek.
  • Laat afkoelen op een rooster.

Voor de crème

Meng alle ingrediënten tegelijk. Doe dit totdat er pieken crème kunnen gevormd worden.

De afwerking

Die kies je zelf, maar let op je hebt maar 1 kans. Wanneer je de toppings op de crème legt laat je ze best liggen, want anders moet je de crème opnieuw erop spuiten.

Deeg kruimelt
Cijfer uitsnijden
Eerste laag crème. Ik legde hier ook nog mini stukjes aardbei tussen voor de smaak.

De nummercake

bakkenDIY
Share

Bakken  / blanco  / DIY

You might also like

Haak je eigen babydeken
5 juni 2019
Kraamcadeautjes zelf haken
29 mei 2019
#Haken – haak je eigen zeemeerminstaart
16 februari 2018

Leave A Reply


Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Over mezelf


    Welkom op Katrien kribbelt! Ik ben Katrien, mama van Annabelle en Mathijs. Hier kan je vanalles lezen over binnen- en buiten- activiteiten met je kids, een gezond levensstijl voor het ganse gezin en tuinieren met de kids.     

  • Categorieën

    • Activiteiten (11)
    • Bakken (1)
    • blanco (1)
    • Buiten (7)
    • DIY (5)
    • Gezond eten (18)
    • Haken (3)
    • Inspiratie (1)
    • Kamperen (2)
    • Kids (4)
    • Knutselen (1)
    • Koken met kids (2)
    • Lifestyle (21)
    • Reizen (2)
    • Sporten (3)
    • Uitstapjes (6)
  • Facebook

    Facebook Pagelike Widget
  • Nieuwsbrief ontvangen




@katrien_kribbelt

© 2018 Katrien Geuens