Ik bak enorm graag taarten ed. en omdat we niet al te vaak gelegenheden hebben doe ik dat ook heel graag voor anderen. Voor de eerste verjaardag van mijn metekindje maakte ik een nummercake. Hieronder vertel ik je even hoe ik dat deed.
Ingrediënten
Voor de koek
- 300 gram bloem
- 25 gram suiker
- 50 gram poedersuiker
- 200 gram harde boter
- 1 ei
- 1 zakje vanillesuiker
- snuifje zout
Voor de crème
- 500 gram mascarpone
- 500 ml slagroom 40% vet
- 200 gram bloemsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
Toppings
Ik gebruikte aardbeien, frambozen, lea (de witte leo), roze kitkat, bolletjes witte chocolade. Maar afhankelijk van de kleur die je wil zal je andere toppings moeten gebruiken. Denk ook aan eetbare bloemen, macarons, merengue,…
Bereidingswijze
De cake
- Meng de bloem, boter, suiker en het zout totdat het kruimelt
- Voeg dan het ei en de vanillesuiker toe
- Leg het deeg 1 u in de koelkast
- Rol het deeg uit totdat het ongeveer 2a3 mm dik is
- Snij twee keer het cijfer dat je nodig hebt uit. Ik printte hiervoor een kleurplaat van cijfer 1 uit op een A4 blad. Groter kan natuurlijk ook.
- Leg opnieuw een half uurtje in de koelkast.
- Plaats in een voorverwarmde oven van 180°C totdat de koek licht bruin kleurt. Bij mij duurde dat ongeveer 20 min, maar het hangt af van de dikte van de koek.
- Laat afkoelen op een rooster.
Voor de crème
Meng alle ingrediënten tegelijk. Doe dit totdat er pieken crème kunnen gevormd worden.
De afwerking
Die kies je zelf, maar let op je hebt maar 1 kans. Wanneer je de toppings op de crème legt laat je ze best liggen, want anders moet je de crème opnieuw erop spuiten.





Leave A Reply