Groenten zijn niet altijd de favoriet bij kinderen. Hier valt het gelukkige reuze mee. Annabelle eet altijd een kleine portie groenten en Mathijs die zou liever enkel en alleen groenten eten. Maar ik blijf het leuk vinden om naar trucjes te zoeken om zo veel mogelijk groenten in een gerecht te verwerken. Dit recept kreeg ik van Elke, de meter van Mathijs. De wortel-pompoen lasagne is een leuke variant voor kinderen die niet van tomaten houden en het heeft een zachte smaak.
De ingrediënten zijn voor een grote kookpot saus. Je kan er dus meermaals van eten. Het recept vraagt heel wat tijd en werk dus het is zowizo een goed idee om ineens een voldoende grote hoeveelheid te maken.
Ingrediënten
- 1 kleine pompoen
- 11 wortelen
- 3 ajuinen
- 1 pastinaak
- 1 spitskool
- pijpajuin
- gehakt (liefst kippengehakt)
- 250 gram ricotta
- 1 flesje soja room
- lasagnebladen
- Kruiden: zout, nootmuskaat, oregano en tijm
Bereidingswijze
Snij de pompoen, wortelen, ajuinen en de pastinaak in grove stukken. Kook ze totdat ze voldoende gaar zijn, giet het water af en mix tot een glas geheel.
Intussen stoof je de gesneden spitskool en de pijpajuin op. Het kippengehakt bak je rul in een antikleefpan.
Voeg de gemixte groenten, gestoofde groenten en het gehakt samen. Doe daarbij het potje ricotta en flesje sojaroom en kruid het geheel af.
Neem je ongekookte lasagnebladen en doe tussen elke laag wat saus. Begin en eindig met saus zodat de lasagnebladen goed kunnen garen in de oven. Afwerken kan je met een beetje geraspte magere kaas.
Variaties
Je kan deze saus met eender welke pasta eten.
Leave A Reply