Pop, pop, pop en t’is klaar! Zelfgemaakte popcorn is een gezond alternatief op de kant- en klare uit de supermarkt, chips of snoep. Ideaal om te maken bij een cinema avondje of een feestje. Het maken van de popcorn samen met je kids is trouwens al een feestje op zich.
Laat je kids dit zeker niet helemaal alleen doen. Natuurlijk kunnen ze helpen bij een aantal stappen van de bereidingswijze. Maar let op, de kookpot en de popcorn op zich kunnen erg heet worden.
Benodigdheden
- Een zakje gedroogde maïs geschikt om popcorn te maken
- Olie, geschikt voor hoge temperatuur
Bereidingswijze
- Gebruik een hoge kookpot en doe hier een scheutje olie in. De olie moet voldoende heet zijn om de maïs te doen poppen. Of je olie heet genoeg is gooi je een aantal maïskorrels in de pot. Wanneer deze ronddraaien en dadelijk poffen kan je de rest toevoegen.
- Let op! Vul slechts de bodem met maïskorrels. Door het poppen wordt het volume veel groter en zal je pot snel vol zitten.
- Kijk niet onder het deksel! Wacht geduldig (ja soms is dat erg moeilijk!) totdat het poppen gedaan is.
- Doe overheen de gepofte maïs het smaakje naar keuze.
- Serveer de popcorn in leuke doosjes of een grote emmer om samen te delen.
Voor zoete popcorn
- Strooi wat poedersuiker overheen de popcorn.
- Koekkruiden of kaneel voor popcorn met een speculaassmaakje.
- Een mengsel van kokosolie met ahornsiroop, even smelten in de microgolf en dan goed doorheen de popcorn mengen.
Voor zoute of hartige popcorn
- Strooi wat zout overheen de popcorn.
- 1 tl paprikapoeder, 1/2 tl uienpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, snufje chilipoeder, snufje komijn en snufje zout
- 1 tl basilicum, 1 tl oregano, 1/2 tl knoflook, snufje zout en peper
Leave A Reply